Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Λεσβίες, πούστηδες και κοριτσάκια στο δρόμο(Με αφορμή μια αρκετά ενοχλητική παρέμβαση που μας έγινεκατά την διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στις 18 Σεπτέμβρη)


Η αντισεξιστική/ αντιομοφοβική ομάδα Ρεθύμνου, Φύλο και Φτερό, συμμετείχε  στις 18 Σεπτέμβρη στην πορεία που πραγματοποιήθηκε την ημέρα μνήμης για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.
Ως λεσβίες, ως γυναίκες και ως γκέι, έχουμε βιώσει τη βία του φασισμού που ήταν και είναι διάχυτος στην ελληνική κοινωνία. Επομένως, η μάχη ενάντια στο φασισμό είναι για μας αυτονόητη στον αγώνα μας για την απελευθέρωση των φύλων, των σωμάτων και της σεξουαλικότητάς μας.  Έχοντας υπάρξει μια καταπιεσμένη κοινωνική ομάδα, και ιστορικά ένα από τα κατεξοχήν θύματα του φασισμού, είμαστε σε θέση που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τη βία της εξουσίας, των ιεραρχικών δομών, του κράτους και του καπιταλισμού.
Έτσι, διεκδικούμε την ύπαρξή μας σε κινήματα που αντιμάχονται αυτές τις δομές, καθώς θεωρούμε ότι ένα κίνημα μπορεί να είναι αποτελεσματικό εφόσον είναι ικανό να ενσωματώσει όλες τις φωνές  που η εξουσία καταστέλλει συστηματικά.
   We are here, we are queer, we riot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου