Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

1+1 Σεξισμός + Ομοφοβία δώρο Κερνάει το Chaplin’s


Τη Πέμπτη 3/12 παρέα από νέες και νέους παραβρέθηκαν στο Chaplins (rock café-bar στη παραλιακή Ρεθύμνου). Όταν κάποια στιγμή δύο από τις γυναίκες της παρέας αυτής φιλήθηκαν, ο υπεύθυνος του μαγαζιού ξεκίνησε να σχολιάζει το γεγονός με χειρονομίες, προσβάλλοντας τη σεξουαλική έκφραση των δύο γυναικών ενώ παράλληλα στεκόταν στη πόρτα του μαγαζιού, καλώντας και άλλα άτομα να δουν το αξιοπερίεργο αυτό ¨θέαμα¨.  Κανένας δεν αντιδρούσε σε αυτή του τη συμπεριφορά, καθώς και οι ίδιες οι κοπέλες δεν την είχαν αντιληφθεί, ώσπου ένα αγόρι από την παρέα τους συνειδητοποιώντας τι συνέβαινε, αντέδρασε. Ξεκίνησε να του εξηγεί για ποιο λόγο η συμπεριφορά του αυτή ήταν απαράδεκτη, προσβλητική, κακοποιητική, σεξιστική και ομοφοβική, ζητώντας του να το συνειδητοποιήσει και τουλάχιστον να απολογηθεί. Ο υπεύθυνος αρνήθηκε να παραδεχτεί την κατηγορία αυτή καθώς ισχυρίστηκε πως ¨δεν έκανε κάτι λάθος¨ και πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις λεσβίες.
ΌΧΙ φίλε υπεύθυνε είσαι και λεσβιοφοβικός και σεξιστής!
Το προνόμιο του cis*, αρρενωπού, ημεδαπού, άνδρα και υπευθύνου του μαγαζιού, τον έκανε να σταθεί ευθαρσώς στην μπροστά πόρτα με καμάρι σχολιάζοντας το αξιοπερίεργο και ψάχνοντας να βρει και άλλους αποδέκτες ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η θέση του. Οι χειρονομίες που χρησιμοποίησε αναπαριστούσαν πρακτικές του γυναικείου ομοερωτικού σεξ (γλειφομούνια και ψαλίδια). Το ¨πολλά υποσχόμενο¨ βλέμμα και το αυτάρεσκο χαμόγελό του, υπονοούσε πως αυτό που συνέβαινε ήταν ένα σεξουαλικό θέαμα για τα δικά του μάτια , τη δική του φαντασίωση και τη δική του ευχαρίστηση. Αυτή είναι άλλη μία πατριαρχική αντίληψη, που θέλει την γυναικεία σεξουαλικότητα να καθορίζεται υπό το πρίσμα των ανδρών. Δηλαδή  θεωρεί ότι οι γυναίκες είναι ¨ανίκανες¨ να αντλήσουν ικανοποίηση από τις μεταξύ τους ερωτικές συνευρέσεις. Αυτό προϋποθέτει πως μόνο υπό την παρουσία κάποιου άνδρα , μπορεί να υπάρξει γυναικεία σεξουαλικότητα , μετατρέποντας τες αμέσως σε σεξουαλικά του αντικείμενα. Όταν γυναίκες την βρίσκουν μεταξύ τους δε σημαίνει πως το κάνουν για να ερεθίσουν και να προσκαλέσουν σε παρτούζα άνδρες (με μια σειρά προνομίων), μπορούν να προσφέρουν η μία στην άλλη απλόχερα πολλαπλούς οργασμούς!
Καλούμε όλες τις γυναίκες καθώς και όλα τα Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι. άτομα, να μη διστάζουν να εκφράζουν τον ερωτισμό τους, αλλά και την έκφραση φύλου τους δημόσια και να απαντούν σε κάθε κυρίαρχο και κακοποιητικό σχόλιο.
                          ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
                          ΔΕΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ
                          ΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΗ
                  


                                                                                   Φύλο και Φτερό



*cis : άτομα των οποίων το φύλο (η έμφυλη ταυτότητα) και το σώμα «συνάδουν», ή καλύτερα, το τί φύλο εκφράζουν δεν πάει κόντρα στο τί φύλο πιστεύουν οι γονείς και η κοινωνία κ.ο.κ. ότι πρέπει να εκφράζουν, με βάση τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του σώματός τους. Τα άτομα που δεν είναι cis ονομάζονται τρανς. (πηγή : http://kamenasoutien.com/glossary/ )

4 σχόλια:

  1. Το σχολιο σου ειναι παντελως ανακριβες κατι τετοιο δεν ισχυ για το Chaplin's και αυτο το ξερουν ολοι οσοι συχναζουν (και συχναζουν παρα πολλοι και ντοπιοι αλλα και παρα πολλοι φοιτητες και τουριστες)οτι ειναι παραδειγμα οικειοτητας και χωρις <>.Το γεγονος οτι οι κοπελες δεν διαμαρτυρηθηκαν λεει πολλα.Τωρα αν καπιος δεν μπορει να δεχτει καπια πραματα και απλως ψαχνετε για να δημιουργηση εντυπωση το εχουμε ξαναδει δεν πειραζει ομως <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Εκανε μια μαλακια(πανω στην πλακα φανταζομαι) οκ το δεχομαι αφου ομως ειπε πως δεν εχει θεμα με τις λεσβιες , τα υπολοιπα ειναι για να βρισκομαστε σε δουλεια.

    Συντροφικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα τα χτεσινα στο Chaplin's ενα εχω να πω.
    Ειναι κριμα ενας η δυο ανεγγεφαλοι να αμαυρονουν τον δικαιο αγωνα κατα του σεξισνου και της ομοφοβιας γιατι με τετοιες ενεργιες σαν την χτεσινη μονο σεβασμο δεν δειχνουν προς παγκοσμιους αγωνες τους.
    Και οταν λεω ενας η δυο ενοω αυτους που σε αλλα μαγαζια τρωνε πορτα κατα τα λεγομενα τους παντα και μονο στο chapli's δεν εχουν προβλημα γιατι δεν κανουν διαμαρτιρια στα μαγαζια που οντως φερονται σεξιστικα αλλα στο chaplin's που στο κατω κατω οπως ειπε και ο παραπανω σχολιαστης το συγκεκρημενο ατομο δηλωσε οτι δεν εχει προβλημα?Μηπως ειναι κατι αλο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως τελικα ο σκοπος ηταν ο βανδαλισμος της Μητροπολης και το Chaplin's το προσχημα??Αναρωτηθειτε...Μεγαλα παιδια ειστε.

      Διαγραφή