Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Βιωματικός Κύκλος Σώματα,επιθυμίες,παραβιάσεις και οριοθετήσεις.


Σώματα και επιθυμίες: Παραβιάσεις και οριοθετήσεις στην καθημερινότητα

      Το Φύλο και Φτερό σας καλεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου σε ανοιχτή συνέλευση με κύριο θέμα τις καταπιέσεις και τις παραβιάσεις που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Τα κακοποιητικά και ειρωνικά σχόλια σχετικά με το σώμα, το φύλο και τη σεξουαλικότητά μας, οι απειλές και οι βιασμοί, η λεκτική, ηθική και σωματική κακοποίηση, είναι μερικές από τις εξουσιαστικές πρακτικές της πατριαρχίας. Ως μέλη μιας φεμινιστικής/Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι.+ ομάδας, δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να περιοριζόμαστε μόνο σε κινηματικές δράσεις (τουλάχιστον όπως παραδοσιακά ορίζονται ως «εξωστρεφές»). Για εμάς είναι εξίσου σημαντικό το μοίρασμα του βιώματος των πολλαπλών καταπιέσεών μας, με σκοπό τη συνειδητοποίηση αυτών αλλά και την ενδυνάμωσή μας απέναντι σε αυτές.


Για το λόγο αυτό θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία συνελεύσεων με τέτοια χαρακτηριστικά. Ο φεμινισμός για εμάς προσφέρει το δυνατό «εργαλείο» της ενδυνάμωσης. Στις συνελεύσεις όπου γίνονται βιωματικοί κύκλοι, δημιουργείται ένα ασφαλές πλαίσιο, όπου δίνεται ο χώρος σε όλα τα υποκείμενα να εκφράσουν εμπειρίες, που πηγάζουν από τις εξουσίες που έχουν δεχθεί τα σώματά, οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας. Μέσα από αυτές τις ενδυναμωτικές σχέσεις θεωρούμε ότι καλλιεργείται μία κουλτούρα έμπρακτης αλληλεγγύης, η οποία ρίχνει φως στις εσωτερικευμένες καταπιέσεις και δεν μας αφήνει μόνες/ους/α, αδύναμες/ους/α εκτεθειμένες στην πατριαρχική βία.

Ρεθύμνου
Η εν λόγω συνέλευση δεν αποτελεί ένα ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο. Δεν είμαστε ούτε θεραπεύτριες/ές και ούτε θεραπευόμενες, αλλά χωρίς την καθοδήγηση ειδικών και αφορμώμενες από την καταστολή και την επιτήρηση που έχουμε βιώσει, δημιουργούμε αυτό το χώρο για την προσωπική μας ανάπτυξη, μέσα από το μοίρασμα κοινών βιωμάτων και την τοποθέτησή τους σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. 


Πρωταγωνίστριες/στές/στά θα αποτελούν όλα τα μέλη που θα βρίσκονται στη συνέλευση και αυτά θα διαμορφώσουν τη δυναμική της κουβέντας. Στη συζήτηση θα δοθεί αποδοχή, χώρος και χρόνος σε όσα υποκείμενα επιθυμούν να μοιραστούν βιώματα.
Η ομάδα θα κρατήσει καφενείο στο Στέκι των Πολιτιστικών ομάδων (από τις 17:00) όπου θα διεξαχθεί και ο βιωματικός κύκλος (στις 21:00).Φεμινιστική/Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι.+ Ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου