Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΡΕΘΥΜΝΟ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ

Ρέθυμνο, βράδυ Πέμπτης 25-5-2017


Προχωρώντας στην πλατεία Μικρασσιατών, με ακολούθησε ένας άντρας. Καθώς ήμουν σε σημείο που δεν ήμουν ορατή (κάπου πίσω από τις κερκίδες), εμφανίστηκε μπροστά μου και άρχισε να με πιάνει. Τον έσπρωχνα και άρχισα να προχωρώ προς το κέντρο της πλατείας, καθώς εκεί υπήρχαν κάποια άτομα. Αυτός άλλαξε κατεύθυνση. Ο συγκεκριμένος τύπος, βρισκόταν πριν στο μαγαζί που βρισκόμουν και εγώ. Μάλιστα, πριν καιρό μέσα στο ίδιο μαγαζί του είχα πει χαρακτηριστικά “Σταμάτα να με κοιτάς, με ενοχλείς”, καθώς τα βλέμματά του ήταν τουλάχιστον χυδαία. Συζητώντας το περιστατικό με άλλα άτομα, ενημερώθηκα ότι ο συγκεκριμένος έχει ακολουθήσει επανειλημένως κορίτσια στο δρόμο. Ακολοθούσε κοπέλες, μέχρι να αρχίσουν να φωνάζουν για να απομακρυνθεί. Μάλιστα, σε μία περίπτωση έφτασε μέχρι το σπίτι της κοπέλας, απειλώντας ότι θα μπει μέσα. Το όνομά του εν-δυνάμει βιαστή είναι Αλά, είναι 31 ετών και εργάζεται σε κάποιο μαγαζί με πλακάκια.
Τα γεγονότα αυτά, δεν πρέπει να τα δούμε ατομοκεντρικά. Δεν έτυχε απλά. Δεν έχει να κάνει με το πόσο κάθαρμα είναι ο Αλά και ο κάθε Αλά. Η πατριαρχική κοινωνία είναι που καλλιεργεί τον κάθε βιαστή. Η πατριαρχική κοινωνία είναι που θα μας ρωτήσει
  • Καλά και εσύ τι δουλειά είχες μόνη σου στις ερημιές ?
  • Τι φορούσες ? Ήσουν προκλητική ?
  • Μήπως στο μπαρ του έδωσες δικαίωμα να περιμένει κάτι απο σένα ?
  • Μήπως ήσουν πιωμένη?
Ναι, θέλουμε να κυκλοφορούμε στις ερημιές με το πιο κοντό φόρεμα, έχοντας πιει 1 λίτρο ρακί και έχοντας φλερτάρει με όλο το μαγαζί! Αυτό σημαίνει τι? Οτι δίνουμε σήμα “Γάμησε με το αξίζω” ?? Ας κάνουμε ξεκάθαρο το αυτονόητο : Σε οποιαδήποτε περίπτωση βιασμού, απόπειρα βιασμού ή σεξουαλικής παρενόχλησης η ευθύνη είναι πάντα στο θύτη και στο σύστημα που τον γεννά. Η ευθύνη είναι στην κοινωνία που σιωπά. Η ευθύνη είναι στον τύπο που θεωρεί οτι εφόσον έχετε σχέση, είναι δεδομένο οτι θα κάνετε σεξ όποτε θελήσει. Η ευθύνη είναι στο αφεντικό που σε αναγκάζει να κεραστείς ποτό για να μην προσβληθεί ο πελάτης από την ενδεχόμενη άρνησή σου. Η ευθύνη είναι στη γειτονιά που θεωρεί “οικογενειακό ζήτημα” τον ξυλοδαρμό γυναίκας από τον άντρα της και κρατά στάση αναίμακτης ουδετερότητας. Η ευθύνη είναι στο δικαστήριο που αθωώνει τους κατηγορούμενος για ομαδικό βιασμό φοιτήτριας στην Ξάνθη και μάλιστα βάζει στο “ηθικό ειδώλιο” το θύμα, ψυχολογικοποιώντας τον ίδιο του το βιασμό.
Η έμφυλη βία δεν είναι προσωπική υπόθεση. Μας αφορά όλες και όλους. Γεννιέται από την πατριαρχία και μεγαλώνει με τη σιωπή.

Τη σιωπή αυτή θα σπάσουμε στο δρόμο – καμία εξουσία πάνω στα σώματά μας

Το παραπάνω κείμενο είναι βιωματικό και στάλθηκε στην ομάδα από την ίδια την γυναίκα λίγε μέρες αφότου συνέβη η απόπειρα. 

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου

    Χρειάζεστε ένα δάνειο ή μια επένδυση για την υλοποίηση του έργου σας ανησυχεί περισσότερο για να το κάνετε εσείς. Προσφέρουμε πιστώσεις σε κάποια συγκεκριμένη περίοδο 30 ετών. Το προσφέρει ποικιλία από 5.000 € έως 5 εκατομμύρια € με επιτόκιο 3%. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aniergorge@gmail.com
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή